sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Lainahöyhenissä

Moikka! Eilen olin Maijan valmennuksessa Nurmossa, mutta en Nasserilla. Koeajoon pääsi tällä kertaa Caltsu-heppa. Caltsun omistaja tarjosi minulle mahdollisuuden hypätä hevosella, koska oman lapsen kiinnostus hevosia kohtaan on hieman laantunut. Jännitin aluksi pikkuisen, millaista hevosella olisi hypätä, koska se on aika paljon isompi kuin Nasser. Epäilykset osoittautuivat kuitenkin ihan turhiksi, koska hevonen hyppäsi tosi kivasti ja oli kovasti innoissaan päästessään hyppimään pienen tauon jälkeen.

Valmennuksen alussa testailin ensin vähän, että mistäs napista tämä polle oikein toimii. Pääsin alussa jo onneksi aika hyvin kuusalle, miten hevosta kannattaisi suunnilleen ratsastaa. Aloitettiin valmennus ihan helpolla tehtävällä, eli ensin tehtiin voltti kulmaan, jonka jälkeen ratsastettiin maneesin keskelle sijoitetulle kaarevalle uralle, jonka esteet olivat ihan vain ensin puomeina. Kaarevan uran keskelle tehtiin myös voltti, samoin loppuun. Jotta tehtävä ei olisi kuitenkaan ollut liian helppo, tehtävän aikana piti pysyä koko ajan kevyessä istunnassa.

Caltsu meni tehtävän ihan jees, jouduin itse vain miettimään voltit tosi tarkasti, koska hevonen oli niin iso ja kaikki mahdollinen tila tulisi kuitenkin käyttää, kun ratsastetaan maneesissa. Muutaman toiston ja suunnan vaihtamisen jälkeen puomit nousivat pieniksi pystyiksi ja tulimme laukassa pelkän uran, ilman voltteja. Tämän harjoituksen jälkeen siirryttiin kuuden askeleen pysty-okseri linjalle. Linjalle lähdettäessä Caltsu lähti aluksi hyppäämään jotenkin tosi läheltä, mikä sitten toi oman haastavuutensa vieraan hevosen ratsastamiseen. Pian saatiin kuitenkin ponnistuspaikat oikeille paikoilleen ja linja sujui ihan jees. Tosin me tultiin se koko ajan viidellä askeleella, koska hevosen laukka oli niin järkyn suuri, että annettiin sen tulla viidellä, kun se onnistui kerta niin sujuvasti. Pian lisättiin tehtävään normaali kahden askeleen sarja, jolle ratsastettiin linjan jälkeen. Ekalla kerralla Caltsu yritti vetää sen innarilla, mutta kun sain sen rauhoittumaan, sarja sujui ihan ok.




Sitten tultiin rataa. Eli ensin kaareva pysty-pysty ura, linja, sarja, pitkällä lähestymisellä kaareva ura väärinpäin, lävistäjällä okseri, maneesin päädyssä oleva pysty ja lopuksi vielä sarja toisin päin. Tulin ensin radan, joka meni ihan jees ja sitten koitettiin nostaa linjan okseri ensin metriin, sitten kymppiin ja lopuksi 115 cm. Caltsu hyppäsi tuon linjan tosi hyvin, vaikka sainkin olla koko ajan vahtimassa, ettei se karkaa lapasesta, kun oli niin innoissaan :D Onnistuneisiin hyppyihin oli hyvä päättää päivän valmennus. Kiitos vielä hevosen omistajille Ceen lainaamisesta! :)


2 kommenttia:

  1. Näytättepäs hyvältä yhdessä! Oletko muuten jo täysin luopunut toivosta uuden hevosen etsinnässä vai missä vaiheessa se on? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! En ole luopunut, vaan etsintä on käynnissä edelleen. Sopivan hevosen löytäminen on vain osoittautunut todella haasteelliseksi...

      Poista